Eugmo vandringsled

Kävin viime lauantaina juoksemassa Larsmossa Eugmon vaellusreitillä. Reitti löytyi helposti, kiitos Annikan vinkkien, mutta lyhyesti sanottuna, etsi Larmosta Näsvägen ja sen varresta koulu, niin olet lähtöpaikalla. Reitti itsessään on erittäin hyvin merkitty sinisillä merkeillä ja isoilla kylteillä joka risteyksessä.

Peruskierros on aika tarkalleen 13km pitkä. Juoksin itse pienen sakkolenkin kautta ja sain matkaa kerättyä 14,5km ja aikaa siihen kului lähes tasan 1h30min. Maasto on pääosin helppokulkuista ja hyvin juostavaa varsinkin nyt, kun ei ole pitkään aikaan satanut kunnolla ja märkää ei ollut käytännössä missään. Voin tosin kuvitella, millaista mutaliejua muutamassa kohdassa on normaalilla rannikon säällä tarjolla. Lisäksi reitillä näkyy ihmisen käden jälki ja joitakin kohtia on rakenneltu entistäkin helpokulkuisemmiksi, mutta mistään esteettömästä reitistä ei kuitenkaan ole kysymys, vaan pääsee nauttimaan hienosta ja monipuolisesta luonnosta maisemineen.

Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, lisään tähän enää pari linkkiä:

- Tästä pääset katsomaan Stravasta juoksulenkkini ja tarvittaessa lataamaan itsellesi reitin gps-tiedoston.

- Tästä lisäinfoa vaellusreitistä Larsmon kunnan sivuilta

IMG_8940.JPG
IMG_8947.jpg
IMG_8965.jpg
IMG_8977.jpg
IMG_8981.jpg
IMG_8996.jpg
IMG_8999.jpg
IMG_9002.jpg
IMG_9008.JPG
IMG_9028.jpg
IMG_9033.jpg
IMG_9041.jpg